PRIJENOS Bura u Saboru: Klub zastupnika SDP-a traži dolazak premijera i ministrice u Sabor, ili ćemo napraviti sve kako bi građani svakih 10 minuta čuli naše argumente

U Saboru je jutros burno zbog otkrića Jutarnjeg lista oko ugovora Knightheada.

Gordan Maras rekao je da ima jedan zahtjev.

“Taj je… s obzirom da je u tijeku po našem mišljenju izdaja nacionalnih interesa, da je izvrnut zakon koji je donio Sabor, tražimo da hitno obavijestite o tome da se u Hrvatskom saboru mora pojaviti premijer ili ministrica Dalić. Zahtijevamo njihov dolazak u Sabor da daju odgovore na pitanja koja su se otvorila u javnosti. Ukoliko se to ne desi, ukoliko premijer želi ignorirati Sabor spremni smo napraviti sve da dođe, a krenut ćemo, nakon što krene sljedeća točna dnevnog reda, sa stankama jer želimo čuti odgovore.

Klub zastupnika SDP-a traži dolazak premijera i ministrice u Sabor, ili ćemo napraviti sve kako bi građani svakih 10 minuta čuli naše argumente vezano uz ovaj ugovor i na taj način ćemo nastaviti raditi i pozivam i ostale klubove da nam se u tom pritisku pridruže”, rekao je Maras.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da će premijeru prenijeti poziv.

“Moraju doći premijer i ministrica da kažu imaju li uopće više utjecaja na povjerenika. Zamolio bih i predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost da ga sazove, Predsjednicu, zbog ugroze nacionalne sigurnosti, da sazove Vijeće za nacionalnu sigurnost”, pozvao je i Mostov Miro Bulj.

I Mostov Nikola Grmoja smatra da ”Povjerenstvo mora nastaviti s radom”.

”Uputio sam prijedlog odluke o saborskom istražnom povjerenstvu. Dobili smo potporu Vladimira Šeksa i predsjednice Republike za povjerenstvo. Nova saznanja pokazuju da ono što nam je prezentirano ne stoji… Nema više razloga za opstrukciju istražnog povjerenstva. Zahtijevam od predsjednika Sabora da se izmjena odluke o povjerenstvu u petak uvrsti u dnevni red.”, kazao je mostovac obrazlažući zahtjev za stankom.

Bernardić: Je li to bilo uz suglasnost Plenkovića, ako da, Plenković mora otići jer je ovo izdaja nacionalnih interesa

Facebook Komentari