Istražno povjerenstvo: Prvi svjedoci bit će Stjepan Mesić i Ante Todorić

Saborsko istražno Povjerenstvo za Agrokor danas je odlučilo o prvim svjedocima kojima bi trebali svjedočiti 3. studenoga.

“Prošli put smo izglasali da se pozove Ivica Todorić. Zbog njegove nedostupnosti mi smo za sjednicu 3. studenoga odlučili pozvati još neke svjedoke. Kod toga je došlo do odstupanja i nesuglasja, tu smo se preglasavali. Sa strane opozicijskog bloka bio je prijedlog u kojem je taj blok predložio da se počne s Antom Ramljakom i Martinom Dalić. Pozicija je tražila kronološki po funkcijama. Na koncu smo glasali. Prijedlozi da svjedoče Ramljak i Dalić su odbijeni, ali su su prihvaćeni da se 3. studenoga pozove Stjepan Mesić i Ante Todorić, otac Ivice todorića, a 7. studenoga će biti Josip Manolić”, rekao je nakon sastanka Orsat Miljenić, predsjednik Povjerenstva
Podsjetimo, Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor u četvrtak se na početku druge pripremne sjednice pola sata pred medijima sporilo oko toga hoće li raditi javno ili će sjednicu zatvoriti.

Glasanjem je odlučeno da se sjednica ipak održi bez nazočnosti medija, s obzirom na to, kako su zastupnici vladajućih zagovarali, da je riječ o tehničkim dogovorima o pripremi i planu rada povjerenstva. Oporba je, pak, zagovarala da rade pred medijima, navodeći da je veliki interes javnosti za temu Agrokora, javlja N1.

Facebook Komentari