Predsjednica RH u Dubrovniku govorila o savjesti Ivice Todorića, Istražnom povjerenstvu i blindiranim autima

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je privremeno preselila svoj ured u Dubrovnik. Tom je prilikom odgovarala na pitanja novinara oko situacije u Agrokoru.

Novinari su predsjednicu pitali što bi poručila Ivici Todoriću. “Neka pravosuđe svakako radi svoj posao, a na njegovoj je savjesti da odluči kako će dalje postupati”, rekla je predsjednica.

Upitana za mišljenje treba li Povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, predsjednica je rekla da joj je jasno da zakon u određenoj mjeri ograničava rad.

“Kako su pokrenuti sudski postupci, jasno mi je da zakon u određenoj mjeri ograničava rad. Najvažnija je transparentnost i da građani nemaju dojam da im se nešto skriva. U konačnici, taj se zakon može i promijeniti, pravosuđe je to koje odlučuje o nečijoj krivnji”, rekla je Grabar Kitarović.

Na pitanje o službenim automobilima, odnosno o zahtjevu MUP-a da se kupe blindirani automobili, predsjednica je rekla da razumije taj zahtjev ministarstva.

“Mi nismo tražili novo vozilo. Ja sam zadovoljna vozilom kojim se vozim. Najčešće se vozim kombijem, najviše je prostora i mogu stati moji suradnici. Ipak, razumijem zahtjev MUP-a, jer nemojte zaboraviti da Republiku Hrvatsku posjećuju strani državnici i da su česti zahtjevi za blindiranim vozilima. Osim toga, postoje i situacije kad su takva vozila potrebna”, rekla je predsjednica.

Facebook Komentari