Plenković objasnio stajalište oko Istražnog povjerenstva, ali i blindiranih limuzina: Čuo sam se s ministrom Božinovićem i on je objasnio

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na obilježavanju Europskog dana pravosuđa, a tom prilikom komentirao je i brojne aktualne političke teme.

Prva na redu bila je ona o Povjerenstvu za Agrokor i najavi predsjednika Povjerenstva Orsata Miljenića da će prijaviti sve koji se na poziv ne odazovu.

”Može raditi što god hoće, građanin je kao vi i ja. Što se tiče transparentnosti i Vlada i HDZ otvoreni smo za raspravu u Saboru i na odborima. Rad Istražnog povjerenstva je reguliran zakonom kojeg je donio isti taj Sabor. Ako se u nekom od predmeta rada Povjerenstva povede sudski postupak ono odmah prestaje s radom. Stajalište HDZ-a je tu jasno”, rekao je premijer.

Upitan kao odgovara na prozivke oporbe koja ga poziva da objavi podatke o radu Izvanredne uprave Plenković kaže: “Neki od čelnika oporbe toliko rade selfije da nemaju vremena pročitati mjesečna izvješća uprave koja su javno dostupna. Malo da zagrebu ispod površine pa će vidjeti da smo imali prezentaciju rada prvih 100 dana. Javnosti je sve dostupno isto kao i meni. Nisu dovoljno prpošni kolege pa da se sami informiraju”.

Istaknuo je kako su sada pred Vladom dva cilja – ostanak radnih mjesta i funkcioniranje društava u okviru koncerna, a dodao je i kako nema nikakve indicije gdje se nalazi Ivica Todorić.

”Stara blindirana vozila su dotrajala”

Plenković je također govorio o nabavci blindiranih automobila koji koštaju 13 milijuna kuna. Kaže kako se on u njima neće voziti.

“U njima se ne vozi ni predsjednik države, ni Vlade ni Sabora. Sve države radi sigurnosnih razloga imaju potrebu za nabavom takvih vozila. Postoje neki ljudi za koje postoje procjene da im takva vozila trebaju. Čuo sam se s ministrom koji kaže da su naša stara takva vozila dotrajala i da je nužno da država ima i takva vozila u slučaju da za neku štićenu osobu budu potrebna”, kazao je premijer Plenković, prenosi N1.

Facebook Komentari