19.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Teško pojedinac može ratovati protiv države ako pravosudni sustav države funkcionira kako...

Teško pojedinac može ratovati protiv države ako pravosudni sustav države funkcionira kako treba. Pitanje je je li tako kod nas

“Teško pojedinac može ratovati protiv države ako pravosudni sustav države funkcionira kako treba. Pitanje je je li tako kod nas”, izjavio je u Studiju 4 kriminalist Željko Cvrtila. “Ishod istrage i presude pokazat će je li riječ o predstavi za javnost”, dodao je.

“Ako Ivica Todorić nema dokumente na temelju kojih ga DORH tereti – nemam ideju koje bi nove dokaze mogao pokupiti u svoju obranu. Osim toga, pet se mjeseci provode izvidi i Ivica Todorić je to znao, imao je informacije iznutra. Ako je nešto trebao, onda je to još i tada mogao”, rekao je Željko Cvrtila. Osobno smatra kako se Todorić izbjegava pojaviti pred istražnim tijelima. Nije iznenađen odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda da se svi ostali osumnjičenici u aferi Agrokor mogu braniti sa slobode, iako smatra da su trebale biti uvedene neke mjere opreza.

Objasnio je kakva je procedura izdavanja crvene Interpolove tjeralice – provođenje bi moglo trajati i godinama, dok se Europskim uhidbenim nalogom – stvari rješavaju brže, ali problem je kad se ne zna gdje se osoba nalazi.

Najnovije

Još iz rubrike