Bernardić: Todorić je ovih dana potvrdio da je dio HDZ-ove obitelji, Agrokor je HDZ-ovo dijete

U ekskluzivnom razgovoru za Media servis, predsjednik SDP-a Davor Bernardić pozvao je premijera da što prije objavi podatke o poslovanju Agrokora jer “svaki dan izlazi nova i teška optužba kako se izvlače novci iz koncerna”, poručio je Bernardić.

“Stoga je nužno da Plenković što prije objavi podatke o poslovanju Agrokoru otkad je on preuzeo poslovanje Agrokora, na zapovjednoj liniji Plenković-Dalić-Ramljak i da dođu svi odgovarati pred istražno povjerenstvo. Todorić je vrlo jasno ovih dana potvrdio da pripada HDZ-ovoj obitelji, dakle, demokršćanskoj. Agrokor je dijete HDZ-a”, poručio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić za Media servis.

Istražno povjerenstvo za Agrokor još nije počelo s radom pa Bernardić podsjeća da je za njega bio cijeli Sabor.

“To je nevjerojatno zapravo, HDZ se očito nečeg boji, Plenković se očito nečeg boji”.

“Svi junaci nikom ponikoše”. Svi su protiv povjerenstva, tri mjeseca smo ih tjerali da pristanu, sada žele ukinuti Povjerenstvo za koje su glasali. Doduše glasali su za njega pod pritiskom. To je doista nevjerojatno. Što se skriva tamo?”
Premijera poziva da objasni što se događa u Agrokoru proteklih šest mjeseci otkad je u koncernu izvanredna uprava.

“Plenković treba doći i pred Povjerenstvo i Parlament. I odgovoriti na pitanja. Do sada nije odgovorio ni na jedno pitanje. I ono što je istina jest da Agrokor i sve što se tamo događa, ugrožava svako peto radno mjestu u RH. U svakoj obitelji zbog toga netko može ostati bez posla”.

”Naša je odgovornost da Povjerenstvo što prije počne s radom i da se ovaj slučaj rasvijetli”, rekao je Bernardić za Media servis.

“Ono što je meni sumnjivo kao i mnogim ljudima u Hrvatskoj je da svi koji su protiv povjerenstva su pod sumnjom. I po meni ih treba ispitati”, zaključio je Bernardić za Media servis.

Facebook Komentari