Talijani pišu da Šuker pregovara s Ancelottijem oko vođenja hrvatske nogometne reprezentacije

Izvor: HNS

Jedini je trener koji je Ligu prvaka osvojio triput i igrao četiri finala. Bio je prvak u četiri lige petice. Prije tri tjedna prvi put u 22 godine karijere dobio je otkaz usred sezone.

Carlo Ancelotti (59), jedan od najuspješnijih trenera svih vremena, neposredno nakon otkaza u Bayernu, u pregovorima je s HNS-om oko preuzimanja reprezentacije Hrvatske.

Ovu priču ekskluzivno donosi Gazzetta dello Sport. Ugledni milanski sportski dnevnik ističe da HNS nudi Ancelottiju jednokratni aranžman, da Hrvatsku vodi samo na SP-u u Rusiji idućeg ljeta.

Jasno, ako se reprezentacija Mamićeva i Šukerova saveza tamo plasira eliminacijom Grčke u dodatnim kvalifikacijama 9. i 12. studenog, prenosi Index.
Zlatko Dalić preuzeo je izborničku funkciju nakon otkaza Anti Čačiću i uspješno završio natjecanje u skupini pobjedom 2:0 kod Ukrajine. Tako je izborio baraž i priliku da tamo vodi Hrvatsku. Ako uspješno prođe playoff, obećano mu je da će na klupi ostati i za SP.
Ali, kako piše Gazzetta, “u HNS-u su uvjereni da njihovoj reprezentaciji punoj odličnih igrača za veliki rezultat na SP-u nedostaje samo vrhunski trener, iskusan i uspješan na najvišoj razini.”

Isti izvor navodi da se “u prvim kontaktima između Hrvatske i Ancelottija nije govorilo o financijama, ali Carletto bi bio voljan dati popust za priliku da vodi reprezentaciju na SP-u”.
Nije poznato koliki bi taj popust bio, ali zna se koliko je Ancelotti godišnje primao u Realu: 7,5 milijuna eura.

Iza Ancelottija je velika, trofejima bogata igračka i trenerska karijera tijekom koje je od 1995. do prije tri tjedna vodio Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real i Bayern.

Facebook Komentari