VIDEO Poznati šibenski policajac Jure Teskera, uz pomoć aktivista Živog zida, uspio je spriječiti vlastitu deložaciju

Poznati šibenski policajac Jure Teskera, uz pomoć aktivista Živog zida, uspio je spriječiti vlastitu deložaciju, piše na stranici te stranke.

Podsjetimo, stan je dobio na korištenje od policijske uprave kao hrvatski branitelj dok mu se ne obnovi kuća u Kijevu kod Knina koja je bila uništena u ratu. 31.12.2016. trebao se iseliti iz stana jer se kuća u Kijevu zakonski smatra obnovljenom. Tada je prvi puta kontaktirao Živi zid, medije, te je slao zamolbe u ministarstva i na taj način uspio prolongirati dozvolu za korištenje.
Teskera je kazao da kuća u Kijevu nije obnovljena do kraja, odnosno da nisu ispunjeni uvjeti za život, i zbog toga želi da mu se omogući da otkupi stan u Šibeniku u kojemu živi već 20 godina.
– Tu u kući ne mogu postaviti ni kadu i wc jer su vertikale loše izvedene, a i cijevi su postavljene preko već postojeće žbuke. Tu jednostavno nisu uvjeti za život. Neki od tih izvođača su već umrli, a neki su pobjegli u susjednu Bosnu i Hercegovnu

Deložacija poznatog policajca bila je zakazana danas (17.10.) u 10 sati, kod njega su bili okupljeni njegovi suborci te aktivisti Živog zida.
– Ako me izbacite, a ne uredite mi potpuno kuću u Kijevu, spavat ću na dušeku u hodniku zgrade, a valjda će mi netko od susjed dati da se umijem – kazao je Teskera

Oko 10 sati ispred stana došla je sudska ovršiteljica Grozdana Juričev Šprljan, a nakon pola sata proglasila je odgodu ovrhe te zaprijetila da će sljedeći puta doći sa policijom.

VIDEO: Izjava za Novu TV

Facebook Komentari