Nakon što je papamobil zakočio, Papa Franjo je udario glavom o vjetrobransko staklo i zaradio posjekotinu iznad obrve i modricu ispod oka

Papa Franjo zadobio je posjekotinu i modricu na licu kada je njegov papamobil danas u Cartageni morao naglo i iznenadno zakočiti, a poglavar Katoličke Crkve zbog toga je udario glavom o vjetrobransko staklo.

Nakon nezgode Papa Franjo je lagano krvario iz posjekotine iznad obrve, a vidljiva mu je i modrica ispod oka, javlja njemačka novinska agencija DPA.

Papamobil Pape Franje na nekim se mjestima u Cartageni, zadnjoj postaji njegova posjeta Republici Kolumbiji, jedva kretao kroz mnoštvo

Do nezgode je došlo kada se Papa Franjo sagnuo kako bi pozdravio dijete, a papamobil je naglo zakočio kako bi izbjegao udariti osobu koja je iz mnoštva okupljenih istrčala na cestu.

Jedan od suradnika Pape Franje obrisao mu je krv, a on je nastavio mahati okupljenima.

Papamobil Pape Franje na nekim se mjestima u Cartageni, zadnjoj postaji njegova posjeta Republici Kolumbiji, jedva kretao kroz mnoštvo.

“Papa je dobro. Dobio je udarac u jagodičnu kost i kapak”, kazao je Vatikanski glasnogovornik Gregory Joseph “Greg” Burke

Nakon što je stigao na mjesto na kojem će održati završnu misu, Papa Franjo je dobio novu ‘mozzetu’ (bijeli ogrtač na prsima), jer je na prethodnu palo nekoliko kapi krvi, i flaster iznad oka.

“Dobio sam udarac”, našalio se Papa Franjo. “Sve je u redu”, dodao je potom okupljenima.

Vatikan je kasnije službeno potvrdio da Franjo nije ozbiljnije ozlijeđen, prenosi vijest britanska novinska agencija Reuters. “Papa je dobro. Dobio je udarac u jagodičnu kost i kapak”, kazao je Vatikanski glasnogovornik Gregory Joseph “Greg” Burke. (Theo Ljubić, DPA, Reuters)

Facebook Komentari