Ujedinjeno Kraljevstvo razmatra mjere za ograničavanje imigracije za sve osim za visokokvalificirane radnike iz Europske unije

premijerka Ujedinjenog Kraljevstva, Theresa Mary May je optužila Rusiju za prvo dosad poznato korištenje nervnog otrova u svrhu napada u Europi od Drugog svjetskog rata nakon što su Sergej Skripal, bivši ruski dvostruki agent, i njegova kći Julija pronađeni u nesvijesnom stanju na klupi u engleskom gradu Salisburyju 4. ožujka. ove godine. U najgoroj krizi između dvije sile od Hladnog rata, premijerka May je protjerala dvadset i trojicu ruskih diplomata za koje je rekla da su prikriveni špijuni

Imigracija je dobra za Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, ali britanska javnost želi da bude pod kontrolom kad zemlja napusti Europsku uniju zbog utjecaja koji bi mogla imati, posebice na one s niskim prihodima, izjavila je danas konzervativna premijerka Theresa Mary May.

“Imigracija je općenito dobra za Ujedinjeno Kraljevstvo, ali britanski narod želi da ona bude pod kontrolom – to je ono što oni žele vidjeti kao rezultat izlaska iz Europske unije”, rekla je Theresa Mary May u parlamentu odgovarajući na pitanje zastupnika o koristima imigracije za britansko gospodarstvo, javlja britanska novinska agencija Reuters.

Premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Theresa Mary May

“Postoji razlog zbog kojeg želimo osigurati da možemo kontrolirati imigraciju. To je zbog utjecaja koji imigracija može imati… na ljude, na pristup službama, infrastrukturu, ali ključno je to da ona često najteže pogađa one s najnižim prihodima”, kazala je.

Vladin dokument koji je procurio u medije pokazuje da Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske razmatra mjere za ograničavanje imigracije za sve osim za visokokvalificirane radnike iz Europske unije. Te su planove neke tvrtke nazvale zabrinjavajućima, a jedna oporbena britanska zastupnica nazvala ih je “okrutnima”. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari