Donald John Trump novinarima o američkom napadu na DNR Koreju: – Vidjet ćemo!

Američki predsjednik Donald John Trump je na društenoj mreži Twitter poručio kako riječi i djela sjeverne  DNR Koreje predstavljaju opasnost za Sjedinjene Američke Države.

Nije trebalo dugo čekati na reakciju Sjedinjenih Američkih Država nakon što je Demokratska Narodna Republika Koreja izvršila šesti nuklearni test tijekom kojeg je, kako tvrdi, uspješno testirala hidrogensku bombu.

Predsjednik SAD-a Donald John Trump je na svom Twitter zidu napisao:

“Sjeverna Koreja provela je veliki nuklearni test. Njihove riječi i djela i dalje su neprijateljska i opasna za SAD”, poručio je američki predsjednik Donald John Trump.

“Južna Koreja otkriva da, baš kao što sam im rekao, njihovi razgovori o smirivanju situacije sa Sjevernom Korejom neće funkcionirati, oni razumiju samo jednu stvar”, poručio je Donald John Trump.

Ubrzo je objavio i novi tweet u kojem je poručio kako je DNR Koreja odmetnuta nacija koja je postala velika prijetnja i sramota za NR Kinu, koja pokušava pomoći, ali bezuspješno.

U trećoj uzastopnoj objavi Donald John Trump je poručio:

“Južna Koreja otkriva da, baš kao što sam im rekao, njihovi razgovori o smirivanju situacije sa Sjevernom Korejom neće funkcionirati, oni razumiju samo jednu stvar”, poručio je Donald John Trump.

Kako javlja američka novinska agencija AP (The Associated Press), američki predsjednik Donald Johnn Trump je nakon posjeta crkvi u Washingtonu na direktno novinarsko pitanje o mogućem napadu SAD na sjevernu DNR Koreju kratko poručio: “Vidjet ćemo…”

Ministar vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Alexander Boris de Pfeffel Johnson također je osudio sjevernokorejsko testiranje nuklearnog oružja i poručio kako su “sve opcije na stolu”

Američki predsjednik se susreo sa svojim savjetnicima za nacionalnu sigurnost te su razgovarali o sjevernokorejskom nuklearnom testu, službeno je objavila Bijela kuća, a američki ministar financija traži potpunu gospodarsku izolaciju Pyongyanga.

Ministar financija Steven Terner Mnuchin je objavio da će složiti novi paket sankcija kako bi zaustavio svu trgovinu s DNR Korejom.

Donald John Trump je pak najavio da SAD razmatra potpunu obustavu trgovine sa zemljama koje posluju s Demokratskom Narodnom Republikom Korejom.

Predsjednik Narodne Republike Kine, Xi Jinping i predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Vladimirovič Putin dogovorili su se da ostaju pri svojem cilju denuklearizacije Korejskog poluotoka

Ministar vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Alexander Boris de Pfeffel Johnson također je osudio sjevernokorejsko testiranje nuklearnog oružja i poručio kako su “sve opcije na stolu”.

Za Sky News je izjavio kako ne postoji jednostavno vojno rješenje jer nijedna opcija nije dobra.

Predsjednik Narodne Republike Kine, Xi Jinping i predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Vladimirovič Putin dogovorili su se da ostaju pri svojem cilju denuklearizacije Korejskog poluotoka.

“Međunarodna zajednica univerzalno je osudila ovaj test i moramo zajednički ojačati pritisak na vodstvo DNR Koreje kako bi zaustavili njihove destabilizirajuće poteze”, kazala je britanskim i svjetskim medijima britanska premijerka Theresa Mary May.

Konzervativna premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Theresa Mary May nuklearni test DNR Koreje opisala je “nesmotrenim i prijetećim” za međunarodnu zajednicu.

Podsjetila je kako je s premijerom Japana, Shinzōm Abeom  razgovarala o daljnjim koracima uključujući i ubrzanje primjene postojećih sankcija, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

“Međunarodna zajednica univerzalno je osudila ovaj test i moramo zajednički ojačati pritisak na vodstvo DNR Koreje kako bi zaustavili njihove destabilizirajuće poteze”, kazala je britanskim i svjetskim medijima britanska premijerka Theresa Mary May. (Theo Ljubić, Reuters, AP, Sky News)

Facebook Komentari