Božo Petrov: Brkiću je Plenković namijenio ulogu novog Hasanbegovića

Ad

Čelnik MOST-a Božo Petrov u razgovoru za Večernji list, uz ostalo, odgovarao je i na pitanja oko spomenika HOS-ovcima.

Da ste vi premijer, što biste učinili s pločom u Jasenovcu?

Da sam premijer, ovo ne bi bila tema, nego Agrokor. A ako želite odgovor na temu s kojom se premijer očito radije bavi nego Agrokorom, osobno smatram da pozdravu “za dom spremni” nije mjesto u javnoj upotrebi. No, HOS je bila naša, hrvatska vojska u Domovinskom ratu protiv velikosrpskog fašizma i za mene su oni antifašisti i hrvatski branitelji. Imali su u Domovinskom ratu sporan grb na svojoj uniformi i zato su ga stavili i na ploču. Nisu branitelji HOS-a birali gdje će poginuti. Dok je god njihovo znakovlje zakonito, a ozakonila ga je Račanova Vlada, ploča se ne može micati osim ako oni sami pristanu na to. No, i ploča i prijepori oko nje ne mogu prikriti tešku gospodarsku situaciju u državi, korupciju u Agrokoru, poskupljenja, poreze.

Kako komentirate to što Plenković izjavljuje jedno, a Bošnjaković i Brkić drugo?

To je dogovoren sukob kako bi se zadržalo biračko tijelo koje se ne slaže s Plenkovićevom odlukom da se makne HOS-ova ploča. Da Brkić želi, ima dovoljno ruku da uvjetuje da se ploča ne makne. Njemu je Plenković namijenio ulogu novog Hasanbegovića koji ima zadatak uz HDZ zadržati desnicu razočaranu Plenkovićem i koalicijom s HNS-om i SDSS-om. Režirani sukobi služe im da zadovolje oba pola svog biračkog tijela, ništa nije slučajno.

Kakvu budućnost prognozirate Vladi HDZ-a i HNS-a?

Ne vidim razloga zašto ne bi opstala. I jedni drugi imaju ono što žele. HDZ ima partnere koji će dizati ruku i ništa ne pitati, a oni su gazde, a HNS ima vlast i državne tvrtke. Sve ovo navodno prepiranje preko medija je igrokaz, rekao je Božo Petrov, uz ostalo u razgovoru za Večernji list.

Facebook Komentari