Ruski predsjednik Vladimir Putin: Korejski poluotok je na samom rubu velikog sukoba

“Problemi na tom području trebaju se rješavati samo putem izravnog dijaloga svih zainteresiranih strana, bez ikakvih preduvjeta. Provokacije, pritisak te vojna i uvredljiva retorika vode u slijepu ulicu i uzaludno je očekivati da će samo pritisak zaustaviti nuklearni i balistički program Pyongyanga. Korejski poluotok je trenutačno na samom rubu velikog sukoba. Pozivam još jednom sve strane još jednom da se pruži potpora smjernicama koje su predložili Moskva i Peking radi otklanjanja krize", naveo je u svom priopćenju ruski predsjednik Putin

Predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Vladimirovič Putin izrazio je danas zabrinutost zbog porasta napetosti između Sjedinjenih Američkih Država i sjeverne DNR Koreje pozivajući na suzdržanost i na dijalog kako bi se spriječio “velik sukob” na poluotoku.

“Problemi na tom području trebaju se rješavati samo putem izravnog dijaloga svih zainteresiranih strana, bez ikakvih preduvjeta”, istaknuo je Vladimir Vladimirovič Putin u priopćenju objavljenom uoči summita zemalja BRICS-a koji će se od 3. do 5. rujna održati u NR Kini.

“Provokacije, pritisak te vojna i uvredljiva retorika vode u slijepu ulicu”, rekao je, dodajući kako je pogrješno i uzaludno očekivati da će “samo pritisak zaustaviti nuklearni i balistički program Pyongyanga”.

Američka 7. Pacifička flota raspoređena je za ratno djelovanje u vodama nedaleko DNR Koreje i Republike Koreje

Ruski predsjednik je ocijenio da je Korejski poluotok trenutačno “na samom rubu velikog sukoba”, pozivajući još jednom da se pruži potpora smjernicama koje su predložili Moskva i Peking radi otklanjanja krize, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Ruski predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin je ocijenio da je Korejski poluotok trenutačno “na samom rubu velikog sukoba”, pozivajući još jednom da se pruži potpora smjernicama koje su predložili Moskva i Peking radi otklanjanja krize.

Službeni Moskva i Peking su više puta predlagali dvostruki “moratorij”: istodobni prekid sjevernokorejskih nuklearnih i balističkih pokusa i zajedničkih vojnih vježba Sjedinjenih Američkih Država i južne Republike Koreje. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari