Dugo odgađana odluka došla je na dnevni red Vlade: Poskupljuje struja, neće 135 kn, ali se ne zna koliko će

Dugo odgađana odluka došla je na dnevni red Vlade.

Iako je bilo spekulacija da će naknada porasti s 3,5 na 7,5 lipa, što bi godišnje račune povećalo za 135 kuna, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike opovrgnulo je taj iznos poskupljenja.

Sutra će se pred Vladom naći dugo odgađana Odluka o naknadi za obnovljive izvore energije (OIE). To znači da će struja poskupjeti, jer se naknada koju plaćamo u svakom kilovatsatu povećava.

Iako je bilo spekulacija da će naknada porasti s 3,5 na 7,5 lipa, što bi godišnje račune povećalo za 135 kuna, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike opovrgnulo je taj iznos poskupljenja. Koliko će točno struja poskupjeti sutrašnjom odlukom u Ministarstvu će otkriti danas poslijepodne.

U tvrtkama opskrbljivačima strujom, poput HEP-a i RWE-a, poručili su da oni neće imati koristi od povećanja naknade za obnovljive izvore energije jer ona ni nije njihov prihod, već je samo obračunavaju i prosljeđuju HROTE-u.

Ante Čikotić, bivši državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, ističe da je prije dizanja naknade za OIE potrebno sagledati sve elemente koji mogu pridonijeti tome da cijena struje ne poraste, pišu 24sata.

Facebook Komentari