Sjevernokorejski fijasko s tri balističke rakete: prva i treća imale su tehničkih problema tijekom leta, a druga je eksplodirala čim je lansirana!

Sjeverna komunistička DNR Koreja Koreja ispalila je u subotu tri balističke rakete kratkog dometa u Japansko more, objavio je stožer američke armije za Pacifičko područje, potvrđujući ispaljivanje “neidentificiranih projektila” koje je prethodno objavilo Ministarstvo obrane južne, Republike Koreje, inače saveznice Sjedinjenih Američkih Država.

Do raketnog testiranja od strane DNR Koreje je došlo usred zajedničkih vojnih manevara američkih i južnokorejskih snaga pod nazivom Ulchi Freedom Guardian 2017.

Ulchi Freedom Guardian 2017

Nijedna raketa, ispaljena iz sjevernokorejske baze Kittaeryong, nije predstavljala prijetnju za SAD ili američki teritorij Guam, istaknuo je glasnogovornik zapovjedništva američke vojske u Tihom oceanu, prenosi francuska novinska agencija AFP.

“Prva i treća raketa imale su tehničkih poteškoća u letu”, a čini se da je druga “eksplodirala gotovo istog časa” nakon lansiranja, kazao je glasnogovornik, zapovjednik (Komodor) Dave Benham, ističući da su sva tri ispaljivanja izvedena unutar trideset minuta, javlja britanska novinska agencija Reuters.

Kako se čini, ovim potezom iznenadnog lansiranja balističkih projektila su diktator Kim Jong-Un i sjevernokorejski režim doživjeli veliki fijasko u očima međunarodne zajednice.

Američki ministar obrane James Mattis (zvani “Bijesni pas”) poručio je sjevernokorejskom vođi Kim Jong-Unu “da se ne igra vatrom, jer bi samo jedna taktička napadna nuklearna podmornica američke ratne mornarice mogla u 15 minuta izbrisati DNR Koreju s lica zemlje !”

Po riječima Ministarstva obrane južne, Republike Koreje ispaljivanja su počela u 6.49 sati po lokalnom vremenu u subotu a projektili su prešli oko dvijestotine i pedeset kilometara.

Nedavno se oglasio i američki ministar obrane James Norman Mattis, u vojnom svijetu poznat i po nadimku “Bijesni pas”. Američki ministar obrane izjavio je da ako bi Sjeverna Koreja ispalila projektil na Sjedinjene Američke Države situacija bi mogla prerasti u rat.

“Ako ispale projektil na Sjedinjene Američke Države to bi moglo vrlo brzo prerasti u rat”, rekao je američki ministar obrane James Norman Mattis novinarima.

11. američka ADA brigada istacionirana na otočju Guam ima zadatak štititi Republiku Koreju i Japan s raketnim sustavom THAAD

“Bijesni pas” – James Norman Mattis je rekao da bi Sjedinjene Američke Države znale putanju sjevernorejskog projektila “za nekoliko trenutaka” i ako bi se procijenilo da projektil pogađa Guam ili bilo koji dio američkog teritorija ili savezničke države Republiku Koreju i Japan, “mi ćemo ga uništiti”.

Također je “Bijesni pas” poručio sjevernokorejskom vođi Kim Jong-Unu “da se ne igra vatrom, jer bi samo jedna taktička napadna nuklearna podmornica američke ratne mornarice mogla izbrisati DNR Koreju s lica zemlje za petnaest minuta!” (Theo Ljubić, Reuters, AFP)

Facebook Komentari