Pupovac ogorčen zbog HOS-ove ploče: Krediti koje smo dali premijeru i vladi su što se nas tiče potrošeni

”Vrijeme za uklanjanje ploče u Jasenovcu, i ne samo u Jasenovcu, odnosno ustaškog pozdrava je – prošlo. Krediti koje smo dali premijeru i vladi su što se nas tiče potrošeni, i svako drugo pristupanje tom pitanju za nas je neprihvatljivo, poručio je Milorad Pupovac, vidno ogorčen izjavom ministra pravosuđa u intervjuu za Večernji list.

Na pitanje N1 znači li to da ostaju u vladi ili ne, Pupovac odgovara da su s koalicijskim partnerima imali drugačiji dogovor, podsjetio na presude sudova i zaključke saborskih odbora, odnosno ustvrdio da postoji dovoljna ustavnopravna osnova da vlada djeluje vać sada, te da nikakve nove odluke drugih tijela nisu potrebne.

Na ponovljeno pitanje jesu li i dalje u ovoj vladi, Pupovac ne daje nedvosmislen odgovor, ali da naslutiti da Plenkoviću postavlja ultimatum.

”Čuli smo ministra, želimo saznati je li to stav vlade i premijera, a onda ću vam odgovoriti na to vaše pitanje”, odgovara Pupovac zaobišavši za sada definitivan odgovor, ali i potvrdivši da ovo za njih jest prijelomna točka, ali ne i jedina takva.

”Ovo što je iznio ministar Bošnjaković nisu usuglašeni zajednički stavovi. Mi očekujemo da vlada potvrdi stajališta koja imamo i ispuni ono što je dogovoreno, a to je – vremena da se čeka na uklanjanje ploče više nema!”, istaknuo je Pupovac za N1.

Možemo li ovo što ste naveli nazvati ultimatumom?

”Ne, to je jasno premijeru, to sam više puta već rekao javno, nema nikakvog ultimatuma, postoji naprosto linija ispod koje i iznad koje se ne može ići”, zaključio je Pupovac.

VIDEO Ukloniti HOS-ovu ploču odmah: Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja, za HNS nije prihvatljivo partnerstvo u Vladi koja se ne drži dogovora

Bošnjaković: Nema zakonskog uporišta za skidanje HOS-ove ploče s pozdravom Za dom spremni

Facebook Komentari