VIDEO Psi poplavili od otrova koje je ispuštala tvornica

Vlasti u Mumbaiju zatvorile su tvornicu za koju se sumnja da je u lokalnu rijeku ispuštala industrijski otpad i boju zbog čega je dlaka brojnih uličnih pasa u gradu obojana u plavo.

Skupinu pasa bizarne modre boje dlake uočen je na ulicama Mumbaija prvi put 11. kolovoza. Građani i organizacije za zaštitu životinja bile su u šoku i nikome nije bilo jasno što se događa. Lokalno je stanovništvo uputilo žalbu tijelu nadležnom za kontrolu kvalitete vode nakon što su posumnjali da tvornica ispušta otpadne tvari u rijeku Kasadi gdje životinje često pronalaze osvježenje, piše Guardian.

– Bila sam u šoku kad sam vidjela pse bijelog krzna kako hodaju obojani u plavo. Primijetili smo pet takvih pasa i zatražili hitno djelovanje protiv industrije koja tako zagađuje okoliš – rekla je Arati Chauhan, šefica organizacije za zaštitu životinja u Mumbaiju.

Video snimka pasa plavog krzna proširila se internetom, a Chauhan je još dodatno na Facebooku objavila fotografije napisavši da ‘zagađivači ne uništavaju samo zdravlje ljudi, nego i svih živih bića koja ondje borave’, prenosi Jutarnji list.

Facebook Komentari