Situacija na požarištima u Šibensko-kninskoj županiji je teška, očekuje se dramatična noć

Zapovjednik vatrogasne zajednice Šibensko–kninske županije Darko Dukić za N1 potvrdio je da je i dalje vrlo teška situacija na požarištima u drniškom zaleđu.

“Promina i dalje gori, no to nije toliko zabrinjavajuće jer je ova strana prema Drnišu ugašena, a tijekom cijelog dana nam je pravila probleme”, kaže Dukić i dodaje da na sanaciji terena sada radi oko 140 vatrogasaca i vojnika.

Ističe da je situacija jako teška jer je sve više požara, a za neke od njih se sumnja da su podmetnuti.
“Situacija je teška jer je iz dana u dan sve više požara. Gori ovdje, na području Kistanja, Đeverske, imao dosta jako tešku situaciju, dva su požara ovdje u blizini, doslovice nam ulaze u naselja”, kaže Dukić.
Potvrđuje da danas nije bilo evakuacije stanovništva, ali da je sada na nekoliko točaka situacija jako teška i da je moguće da će neki mještani morati napustiti svoje domove.
“Priprema se oko mjesta Pavići, tamo su vatrogasne i policijske snage, radimo što možemo. Vidjet ćemo što ćemo napraviti. Vremenski uvjeti su dosta nepovoljni, kiša mjesecima nije pala, a uz to veliki je broj požara”, kaže Dukić ističući da je danas jedna osoba uhićena dok je pripaljivala požar.
Kaže da su vatrogasne snage objedinjene te da se na terenu sve koordinira s jednog mjesta.
“Nažalost, na Promni ćemo biti danima”, ocjenjuje Dukić.
Kaže da vatrogasce čeka još jedna besana noć.
“Sigurno će biti teška noć, imamo požar ovdje u Promini, na Šarenim jezerima, dva požara na području Kistanja i dva na područja Đevrske, neće biti nimalo ugodna noć.
Od kada je izbio požar u Promini do sada izgorjelo 2400 hektara površine. Dukić kaže da nije izgorio niti jedan objekt.

Facebook Komentari