Sin generala Kruljca se brani: Droga nije moja, Tom Ford iz Srbije je vlasnik, samo sam čuvao

Ad

Marihuana i euri nisu moji. Čuvao sam ih za meni nepoznatu osobu koja mi se putem aplikacije ‘wick.me’ predstavila kao Tom Ford, branio se David Kruljac (26).

U njegovom stanu u Zagrebu policija je pronašla 4,5 kilograma marihuane, 28 grama kokaina, 117.000 eura, 10.500 kuna, digitalnu vagu i uređaj za prešanje. Kruljac je tvrdio kako mu je Tom Ford, državljanin Srbije, za čuvanje droge koju je nabavio na području metropole i 117.000 eura obećao novčanu nagradu.

Kokain je čuvao, tvrdi, za muškarca koji je, kao i Kruljac, završio u zagrebačkom zatvoru Remetincu na mjesec dana.
Čovjeka kojemu je navodno čuvao kokain sudac istrage pritvorio je na mjesec dana kako ne bi mogao ponoviti nedjelo, a Kruljca kako ne bi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. Tijekom pretrage stana koji koriste Kruljac i njegova djevojka, policija je ispred zgrade primijetila mladića koji im je bio sumnjiv.

Prišli su automobilu koji je parkirao ispred, a on im je iz pretinca BMW-a predao devet grama marihuane. Istražitelji provjeravaju drži li Kruljčeva obrana vodu ili se, možda, bavio dilanjem droge, na što upućuju digitalna vaga i uređaj za prešanje. David Kruljac je sin umirovljenoga generala i bivšeg zapovjednika KOV-a Mladena Kruljca. Njega je sud nepravomoćno proglasio krivim jer je “prekoračio zapovjedne ovlasti” te naredio vojsci da uređuje cestu u gospodarskoj zoni Sibinja i državu tako oštetio za 67.549 kuna, pišu 24sata.

Facebook Komentari