U poslijepodnevnim satima požar je izbio i kod Kistanja, u Šibensko-kninskoj županiji, evakuirani ljudi iz jednog zaseoka

Nakon požara koji su jutros zahvatili benkovačko područje, u poslijepodnevnim satima požar je izbio i kod Kistanja, u Šibensko-kninskoj županiji.

Potvrdili su nam to u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Šibensko-kninske županije.

“Požar je iznimno aktivan, radimo na njemu, vjetar je jak”, kazao nam je u kratkom telefonskom razgovoru jedan od vatrogasaca, javlja dnevnik.hr.

Kako javlja Sibenik.in dva policijska kombija zatražili su vatrogasci kako bi evakuirali stanovnike zaseoka Maričići kod Kistanja, gdje se opet razbuktao požar koji je planuo kasno sinoć i oko 1,30 sati jutros bio proglašen lokaliziranim, doznajemo u Županijskom centru 112.

“Što je dalje bilo s tim kombijima i ljudima, zbilja trenutno ne znamo, samo od jutros odgovorili smo na najmanje 300 telefonskih upita. Ne znamo ni koliko je vatrogasaca na terenu, jer su neki preko noći prebačeni na požarišta u Zadarskoj županiji, a sad su vraćeni u Kistanje. Zatražena je i pomoć iz zraka, ali niti jedan kanader i air tractor nije dostupan zbog drugih velikih požara u zemlji i očito je da će situaciju u Kistanjama morati riješiti vatrogasci koji su trenutno tamo”, kažu u Županijskom centru 112.

Facebook Komentari