HAC zbog požara propušta automobile s autoceste bez naplate na izlazima Pirovac,Benkovac i Zadar II

Iz HAC-a su priopćenjem izvijestili kako su zbog požara uz autocestu A1 na naplatnim postajama Benkovac, Pirovac i Zadar II obustavljene naplate cestarine. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U dogovoru s prometnom policijom, odjelom za sigurnost cestovnog prometa, zbog velikog broja požara uz autocestu, a u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja naših korisnika, te bržeg isključivanja korisnika s autoceste, Hrvatske autoceste d.o.o. i Hrvatske autoceste održavanje i naplate cestarine d.o.o. donijele su odluku o “dizanju rampi” odnosno propuštanju bez plaćanja cestarine na naplatnim postajama Pirovac, Benkovac i Zadar II.

Ističemo da naši korisnici zbog otvorenih požara uz autocestu, nisu ugroženi, ali zbog vremenskih uvjeta i gustog dima, donesena je Odluka o bržem isključenju s autoceste.
Ovom prilikom apeliramo na korisnike da prolaskom kroz naplatnu postaju i dolaskom na državnu cestu poštuju regulaciju i ograničenje prometa na državnim cestama.

Naposljetku sve korisnike koji kreću na put molimo da prate stanje na cestama kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

Još jednom želimo podsjetiti da nam je zajednički cilj sigurnost svih sudionika u prometu, te apeliramo na strpljenje vozača i razumijevanje svih korisnika autocesta”, poručili su iz HAC-a.

Facebook Komentari