Takozvana Islamska država objavila rat Putinu i preuzela odgovornost za napad u sibirskom gradu Surgut!

Militantna teroristička organizacija, takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za napad nožem u ruskome gradu Surgutu u kojemu je sedam osoba ozlijeđeno, javlja danas britanski BBC.

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za napad nožem u sibirskom gradu Surgut, javila je danas novinska agencija Amaq, inače bliska Islamskoj državi

U ranijem izvješću bilo je navedeno da je osam osoba ozlijeđeno, ali je kasnije ta brojka revidirana na sedam, nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije izašlo u javnost sa službenim izvješćem.

Muškarca, koji je izgleda nasumično napadao nožem prolaznike, ubila je ruska policija, navodi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Ozlijeđeni prolaznici su prebačeni u obližnju bolnicu na hitan prijem i dvije su osobe u kritičnom stanju.

Jedan od sedmorice napadnutih i teško ranjenih građana ruskog grada Surgut

Ruski Istražni odbor priopćio je da je identificirao napadača i da provjerava je li navedeni muškarac imao psihičkih problema.

Zasad se napad vodi kao “pokušaj ubojstva”, a glasnogovornica Istražnog odbora nije željela komentirati radi li se možda o terorizmu.

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za napad nožem u tom sibirskom gradu, javila je danas novinska agencija Amaq bliska Islamskoj državi.

Zanimljivo je da je napadač, inače rođen 1994. godine, bio lokalni stanovnik ruskog grada Surgut.

Lokalna izvješća iz tog naftom bogatog grada koji se nalazi dvije tisuće i sto kilometara istočno od Moskve pisala su prvo o nekoliko zamaskiranih napadača, no vlasti i rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova to nisu potvrdili.

Napadač takozvane Islamske države, inače rođen 1994. godine, bio lokalni stanovnik ruskog grada Surgut

Surgut je grad s tri stotine tisuća stanovnika, malo manji od hrvatskog grada Split i središte je sibirske naftne industrije.

Podsjetimo, takozvana Islamska država, točnije, islamistički militanti su, pored Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, SR Njemačke, SAD-a, Francuske, Kraljevine Španjolske, Republike Finske, Kraljevine Švedske, Australije, Kraljevine Belgije…, također i ruskoj Vladi, točnije, ruskom predsjedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu objavili rat do istrebljenja. (Theo Ljubić, BBC, Amaq, RIA Novosti)

Facebook Komentari