Ukazanja u Međugorju bi trebala biti priznata, kaže Papin povjerenik, evo do kad

Ukazanja Blažene Djevice Marije u Međugorju bit će priznata. I to možda već do kraja ove godine. Izjavio je to za poljsku Katoličku informativnu agenciju (KAI) poseban izaslanik pape Franje za Međugorje nadbiskup varšavsko praški mons. Henryk Hoser, a prenio je portal Bitno.net.

“Konkretno govoreći, moguće je priznanje prvih ukazanja, onako kako je to predložila komisija kardinala Carmilla Ruinija. Teško da se može dogoditi drugačija odluka jer je nemoguće da bi šestoro vidioca lagalo 36 godina”

Upitan za njegovo mišljenje o ukazanjima i može li njegovo izvješće o pastoralnoj situaciji u Međugorju imati utjecaj na njihovo priznanje Hoser je odgovorio da “ne izravno jer se izvješće bavilo nečim drugim”. Ali, odmah je i dodao:

“Sve ukazuje na to da će ukazanja biti priznata, možda već ove godine. Ne zaboravimo da je Kongregacija za nauk vjere predala cijelu dokumentaciju Državnom tajništvu Svete Stolice koje sada radi na tome. Konkretno govoreći, moguće je priznanje prvih sedam ukazanja, onako kako je to predložila komisija kardinala Carmilla Ruinija.

Teško da se može dogoditi drugačija odluka jer je nemoguće da bi šestoro vidioca lagalo 36 godina. To što govore je smisleno. Nema među njima ljudi koji imaju nekakvih psihičkih problema”, rekao je nadbiskup koji se tijekom boravka u Međugorju susreo i s nekima od njih, što je potvrdio u razgovoru za bitno.net.

Facebook Komentari