Ruska Federacija je upozorila da bi napad na sjevernu DNR Koreju izazvao veliku tragediju

Maria Vladimirovna Zakharova je rekla da su oca i kćer britanske vlasti izolirale i da ih nitko nije vidio više od mjesec dana. Isto tako izrazila je sumnju u autentičnost nedavnih izjava Julije Skripal

Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije upozorilo je kako bi eventualni vojni napad na Demokratsku Narodnu Republiku Koreju doveo do “goleme tragedije” s “golemim brojem civilnih žrtava”.

Sve upletene strane trebale bi se suzdržati i spriječiti da situacija prijeđe “točku s koje nema povratka”, rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Maria Vladimirovna Zaharova, a prenosi ruska novinska agencija TASS.

Kineski predsjednik Xi Jinping i ruski predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin pokušavaju postići mirovni sporazum po kojem bi DNR Koreja obustavila svoj nuklearni program u zamjenu za prekid južnokorejskih vojnih vježbi s SAD-om, a američki predsjednik Donald John Trump obećao je “vatru i bijes” ako DNR Koreja zaprijeti SAD-u, Japanu ili Republici Koreji

Ne postoji alternativa za mirno rješenje napetosti između južne Republike Koreje i sjeverne DNR Koreje, dodala je.

Ruska Federacija i Narodna Republika Kina pokušavaju postići mirovni sporazum po kojem bi DNR Koreja obustavila svoj nuklearni program u zamjenu za prekid južnokorejskih vojnih vježbi s SAD-om, podsjeća novinska agencija TASS.

Američki ministar obrane James Norman Mattis zvani “Bijesni pas” je rekao da bi Sjedinjene Američke Države znale putanju sjevernorejskog projektila za nekoliko trenutaka i ako bi se procijenilo da projektil pogađa Guam mi ćemo ga uništiti

Uz Republiku Koreju, SAD će braniti i Zemlju izlazećeg sunca (Japan) od eventualnog sjevernokorejskog raketnog napada. Američki predsjednik Donald John Trump obećao je “vatru i bijes” ako DNR Koreja zaprijeti SAD-u ili američkim saveznicima te ustvrdio da je američka vojska spremna na akciju, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Podsjetimo, američki ministar obrane James Norman Mattis zvani “Bijesni pas” je, prema pisanju agencije Reuters rekao da bi Sjedinjene Američke Države znale putanju sjevernorejskog projektila za nekoliko trenutaka i ako bi se procijenilo da projektil pogađa otok Guam, američka ratna mornarica će ga uništiti.

Nadalje, u okviru dogovora o savezu Japana i SAD-a, službeni Washington je obećao da će braniti Japan. Osim južne Republike Koreje, Washington je stavio također i Zemlju izlazećeg sunca pod svoj nuklearni kišobran što znači da na bilo kakav napad na Japan može odgovoriti atomskim oružjem. (Theo Ljubić, Reuters, TASS)

Facebook Komentari