1.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Požar kod Sesveta u Glibokom jarku, čuju se eksplozije, jedan vatrogasac ranjen

Požar kod Sesveta u Glibokom jarku, čuju se eksplozije, jedan vatrogasac ranjen

Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijestili su da su oko 15 sati zaprimili obavijest Centra veze Javne vatrogasne postrojbe Zagreb o požaru šume i niskog raslinja na području Dubokog jarka.

“Na intervenciju gašenja ovog požara izašlo je za sada 30 vatrogasaca sa 10 vozila. Požar su pod kontrolu stavili profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (11 vatrogasaca) uz pomoć dobrovoljnih vatrogasaca i opasnosti za stambene objekte i stanovništvo nema.

Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen i zbrinut je na mjestu događaja. Kako se radi o lokaciji Gliboki jarek, u požaru se sporadično javljaju eksplozije streljiva koje je bilo razasuto po području nakon velike eksplozije vojnog skladišta Gliboki jarek 07.04.1994. godine. Zbog toga opožaranoj površini od cca 150 000 m2 se pristupa sa osobitim oprezom. Uz vatrogasne snage na terenu se nalaze i službenici Policijske uprave zagrebačke, Nastavog zavoda za hitnu medicinu Zagreb i dežurni timovi Ureda za upravljanje u hitnim situacijma Grada Zagreba”, zaključuju iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Po posljednjim informacijama požar je lokaliziran.

Najnovije

Još iz rubrike