Novalja strepi uoči dolaska ekipe BBC-ja, što će tamo snimati

BBC je gradskim vlastima obećao snimanje dokumentarca o zabavi britanskih gostiju, no na svojim internetskim stranicama najavio je reality show o partijanerima. Iz Grada od BBC-ja traže čvrsta jamstva da će Novalja biti realno predstavljena, a ako je prikažu kao razuzdano turističko središte, prijete tužbom i zabranom snimanja na javnim površinama, uključujući i klubove, prenosi HRT.

Hoće li BBC snimati dokumentarac ili reality show, u gradu još ne znaju te sastavljaju ugovor kojim će se zaštititi od negativne reklame ako dokumentarac postane reality. U međuvremenu stižu poruke iz Londona kako njihov pristup neće biti senzacionalistički.

Imam garancije ne samo ekipe BBC-a koji su ovdje bili prije mjesec dana nego i hrvatske turističke zajednice ureda iz Londona da se isključivo radi o dokumentarnom filmu koji će pratiti određene mlade engleske turiste, kaže gradonačelnik Ante Dabo.

Potvrđuje nam to vlasnik hostela i kluba u kojem će BBC-jeva ekipa boraviti. Audicija na kojoj su izabrani Britanci koje će pratiti već je odavno provedena, za dva dana sve počinje, ali, kako najavljuju na internetu, izravno u reality formi, piše HRT.

Peticijom gradonačelniku upozorili su stanovnici jednog apartmanskog naselja na novi problem. Problem najma stanova bez nadzora vlasnika. Pokazuju i fotografije – što sve gosti u njima rade, uz to što su nevjerojatno bučni. Novi zakon im je omogućio kategorizaciju apartmana bez suglasnosti ostalih suvlasnika u zgradi što je po meni nedopustivo, žale se građani.

A kad se dogodi nedopustivo, stiže policija. Gradonačelnik najavljuje stroge kazne za takve iznajmljivače.

Facebook Komentari