Karikatura na Twitteru u kojoj Trumpov vlak gazi novinara CNN-a izazvala neviđeno zanimanje javnosti

Američki predsjednik Donald John Trump postavio je na svom Twitter računu karikaturu gdje njegov čuveni “Trumpov vlak” udara reportera CNN-a i to tri dana nakon što je bijeli rasist automobilom pregazio ženu na desničarskom okupljanju, javlja televizija NBC.

Karikatura, koju je predsjednik Donald John Trump kasnije povukao, prikazuje kako novinara CNN-a gazi “Trumpov vlak”, simbol njegovih pristaša, prenosi danas britanski BBC.

Trumpova karikatura uz koju stoji natpis – Lažne vijesti ne mogu zaustaviti Trumpov vlak

Donald John Trump je trenutno u New Yorku gdje već dva dana traju prosvjedi protiv njegova dolaska i u znak potpore žrtvama bjelačkog rasizma.

Dužnosnik Bijele kuće rekao je NBC-u da je karikatura, uz koju stoji natpis “Lažne vijesti ne mogu zaustaviti Trumpov vlak”, “objavljena nenamjerno i da je “uklonjena čim je uočena”, iako je izazvala neviđeno zanimanje javnosti.

Upirući prstom na CNN-ovog dopisnika Jima Acostu , Donald John Trump je izjavio: –
Ti si lažna vijest !

Američki predsjednik Donald John Trump se našao na udaru kritika i s lijeva i s desna nakon subotnjeg desničarskog skupa u Charlottesvilleu u američkoj Saveznoj državi Virdžiniji, na kojem je poginula žena.

On nije odmah osudio bijele rasiste, nego je umjesto toga optužio “sve strane” zbog “mržnje, netrpeljivosti i nasilja” u tom sveučilišnom gradu.

U ponedjeljak je pokušao pojasniti svoja stajališta, poimence osudivši Ku Klux Klan i neonaciste.

No, i tom se prilikom okomio na reportera CNN-a. Kada ga je novinar Jim Acosta upitao zašto mu je trebalo tako dugo da osudi nasilne skupine, Donald John Trump je odgovorio: “Volim prave vijesti, a ne lažne”.

Upirući prstom na tog dopisnika iz Bijele kuće, dodao je: “Ti si lažna vijest”.

Medije koji po njegovu mišljenju šire tzv. fake news, američki predsjednik Donald John Trump često napada na svom Twitteru računu na kojem ga prati više od trideset i šest milijuna ljudi diljem SAD-a i svijeta. (Theo Ljubić, BBC, NBC)

Facebook Komentari