Lavrov: Zamijetili smo spremnost naših američkih kolega da se nastavi dijalog. Mislim da za to nema alternative

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije, Sergej Viktorovič Lavrov izjavio je danas medijima kako vjeruje da su njegove američke kolege spremne nastaviti dijalog s Moskvom o složenim pitanjima unatoč bilateralnim napetostima i uvođenju novih američkih sankcija Rusiji, prenosi britanska agencija Reuters.

“Zamijetili smo spremnost naših američkih kolega da se nastavi dijalog. Mislim da za to nema alternative”, rekao je Sergej Viktorovič Lavrov nakon, kako je kazao, dugog sastanka s američkim državnim tajnikom Rexom Wayneom Tillersonom na margini međunarodne konferencije ASEAN-a u glavnom gradu Filipina, Manili koji je bio posvećen kriznim žarištima u svijetu, primjerice raketna kriza na korejskom poluotoku, suprostavljanje interesa i teritorijalnih pretenzija u Južnokineskom moru te drugim vrućim međunarodnim pitanjima.

Američki predstavnik za Ukrajinu Kurt D. Volker uskoro će se sastati s visokim pomoćnikom ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina, Vladislavom Yuryevičem Surkovim

Ruski ministar Lavrov je kazao da će se posebni američki predstavnik za Ukrajinu Kurt D. Volker uskoro sastati s visokim pomoćnikom ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina, Vladislavom Yuryevičem Surkovim.

Ministar Lavrov je kazao također da ga je Rex Wayne Tillerson pitao kako će Rusija odgovoriti na nove američke sankcije.

“Ponajviše ga su zanimale… pojedinosti odluka koje smo nevoljko donijeli kao odgovor na zakon o proturuskim sankcijama”, izjavio je medijima Sergej Viktorovič Lavrov. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari