Opet gori kod Imotskog, a požare gase i dva kanadera. Aktivno je požarište kod Kistanja, nedaleko Šibenika!

Dva kanadera (Canadair CL-215 ) Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske upućena su danas popodne na gašenje požara koji je ponovno buknuo kod Crvenoj jezera u blizini Imotskog, upravo je priopćilo Ministarstvo obrane RH.

Radi se o požaru koji je planuo u blizini velikog požarišta na kojem su zračne snage djelovale prije dva dana, a koji je lokaliziran u ponedjeljak navečer, javlja Radio Imotski.

U MORH-u kažu kako je još uvijek aktivno požarište u Kistanjama na šibenskom području, a trenutno su na gašenju ovog požara angažirana dva kanadera i tri airtractora. Ističu kako je brzom reakcijom zračnih snaga i vatrogasaca ugašen požar koji se u međuvremenu aktivirao u Raslini kod Šibenika.

U ministarstvu također navode i kako su od početka protupožarne sezone zračne snage sudjelovale u gašenju stotinu četrdeset i šest požara (od toga pedeset i četiri u Šibensko-kninskoj, četrdeset i osam u Splitsko-dalmatinskoj, trideset i tri u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Ostvarile su više od tisuću sto i sedameset sati naleta, pri čemu je izbačeno više od trideset i sedam tisuća tona vode te je prevezeno dvije stotine i jedanaest vatrogasca i vojnika, kao i dvadeset i pet tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Pararelno s gašenjem požara MUP RH na ugašenim požarištima vrši istragu glede uzroka  požara i načina na koji su isti nastali. (Theo Ljubić, Radio Imotski)

Facebook Komentari