Ili mi ili oni: U Dubrovniku netko je pretukao četiri taksista koji prosvjeduju protiv Ubera

Zahtijevamo gašenje Uber aplikacije već danas. Ili mi, ili oni’, izjavio je Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik

Fizički sukob dogodio se jutros oko 11.30 sati na Obodu, prilikom čega su, kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, navodno ozlijeđena četiri taksista.

Informacije je za Dubrovački dnevnik potvrdio predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić koji je najavio ‘blokadu na svim pozicijama u kojima se nalaze’.

“Zahtijevamo gašenje Uber aplikacije već danas. Ili mi, ili oni” prokomentirao je Miletić.

Šuška se kako su ozlijeđeni navodno napadnuti palicama od strane nepoznatih počinitelja koji su se udaljili s mjesta događaja svojim automobilima.

Podsjetimo, taksisti prosvjeduju u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu. Kako ističu, radi se o spontanom okupljanju kojim žele potaknuti na poštivanje Zakona.

Taksisti su u više navrata izjavili kako Uber ne vozi sukladno hrvatskim propisima, a njihove je navode potvrdio i sam premijer Andrej Plenković.

Ovih je dana Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture podnijelo optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber.

“Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila je optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber International Holding BV, 21. srpnja ove godine, a daljnje postupanje i odluka u nadležnosti je Suda”, odgovorili su iz Ministarstva.

“Očekujemo od svih taksista, s područja Grada Dubrovnika, da u najkraćem mogućem roku otpočnu s pružanjem usluga jer u protivnom Grad Dubrovnik će znati zaštiti interese Grada i gostiju kroz natječajni postupak za obavljanje auto taksi djelatnosti na području Grada Dubrovnika koji je u tijeku”, izjavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Share This Article