1.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Roditelji djevojčice ostavljene pred Župnim uredom završili su u pritvoru

Roditelji djevojčice ostavljene pred Župnim uredom završili su u pritvoru

Na konferenciji za medije Centra za socijalnu skrb u Zagrebu, održanoj povodom slučaja ostavljene djevojčice u Sesvetama, govorilo se o mjerama koje se poduzimaju u ovakvim i sličnim slučajevima.

“Od jutra raspolažemo informacijama da su roditelji djevojčice pronađeni i da je proveden razgovor s policijskim službenicima. Po našim saznanjima, roditelji se nalaze u pritvoru. Na sva pitanja ne možemo odgovoriti jer smo dužni čuvati službenu i profesionalnu tajnu i ne iznositi činjenice o osobnim okolnostima stranaka, a osobito vezane za maloljetnu djecu”, poručili su iz Centra za socijalnu skrb.

Kako su rekli, u sličnim situacijama Centar provodi sveobuhvatno procjenu obitelji, donosi odluku o provođenju mjera koje su u skladu s najboljim interesom djeteta.

“Vrste mjera koje Centar provodi su propisane obiteljskim zakonom, postoji žurna mjera izdvajanja djeteta iz obitelji, upozorenje na propuste i pogreške, mjera stručne pomoći i potpore..

Koliko bi mogla govoriti načelno o ovome slučaju, mislim da će se ići s prijedlogom sudskih mjera te privremeno povjeravanje djeteta drugoj osobi, to može biti udomiteljska obitelj ili ustanova socijalne skrbi, zabrana približavanju djetetu – to donosi sud, te mjera koju mi predlažemo je zabrana stanovanja s djetetom, te najdrastičnija mjera – lišavanje prava na roditeljsku skrb, koju nakon provedenog postupka donosi sud”, objasnili su iz Centra, prenosi Jutarnji list koji neslužbeno saznaje da je majka djevojčice mlađa nezaposlena osoba koja nema završenu ni osnovnu školu, te da se otac bavi građevinom i često izbiva.

Ministrica Nada Murganić o slučaju ostavljene djevojčice: Ovo je bio vapaj roditelja za pomoć, čin očaja

Misterij riješen, policija zna tko je djevojčica, javili se baka i djed

Najnovije

Još iz rubrike