Franjo Lucić nakon optužbi za podmićivanje dao ostavku na sve funkcije u HDZ-u

“Podnio sam ostavku na sve političke funkcije u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskog odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora”, obavijestio je javnost Franjo Lucić nakon što je ranije danas odbacio optužbu novinara Drage Hedla za pokušaj podmićivanja da ne bi pisao o poslovanju i stečaju Lucićevih tvrtki.

HDZ je opstruirao izbor vanjskih članova Vijeća za korupciju
Lucić je o svome činu obavijestio i predsjednika HDZ-a te premijera Andreja Plenkovića.

“Bez obzira na neutemeljenost optužbi, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju, kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno, dokazati na mjerodavnom mjestu”, poručio je Lucić.

Podsjetimo, Drago Hedl, novinar Telegrama, objavio je da mu je saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić nudio mito da ne napiše tekst o poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu, a Telegram je objavio i snimku na kojoj je zabilježen razgovor Hedla i Lucića.

Na Hedlove izjave u programu N1 televizije odmah je reagirao i Lucić ustvrdivši da to nije istina te je za N1 kazao: ”Nisam podmićivao Hedla. Ovo je moj privatni spor star osam godina, a on sebi na ovaj način pokušava podići rejting.

Nakon opovrgavanja Lucić je ipak podnio ostavku.

Facebook Komentari