Kujundžić otkrio, traju ozbiljni razgovori na relaciji Plenković-Bandić o izgradnji i preseljenju bolnica u Blato, prvo će dječja

Ministar zdravlja Milan Kujundžić obratio se novinarima u dječjoj bolnici prilikom donacije dvaju rentgenskih uređaja koji smanjuju dozu zračenja.

“Donacijom dva rentgenska aparata nastojimo napraviti što brže dijagnostičke postupke za male pacijente”, rekao je ministar koji je bio upitan i što trenutno radi Povjerenstvo koje odlučuje o opravdanosti indiciranja lijeka za neuroblastom.

“Povjerenstvo dalje radi, to su pravila struke i tu se ne može miješati, novac je osiguran i kod djece kod kojih će biti moguće lijek će biti primjenjen”, rekao je kratko ministar koji se nešto duže zadržao na temi preseljenja bolnica u kompleks u Blatu.

“Mjesecima ozbiljno razgovaramo i prva faza preseljenja bi bila dječja bolnica. Ispregovarali smo i ulazimo u tehničku fazu kako bi se financijsko pravno i tehnički krenulo u izgradnju bolnice kroz tri godine. Novac se može riješiti kroz tri godine, 130 milijuna eura je dostižan. Više su puta bili tamo eksperti i odredili su gdje bi bila dječja bolnica. Vlada će ustrajati i etapno preselili bolnice u Blato kako bi u Zagrebu imali kvalitetnu medicinu. Ako je još tada, prije 35 godina, bilo jasno da trebamo graditi novu bolnicu za koju su ljudi izdavajali novac onda bi nam sada trebalo biti jasno da za 20 godina nećemo imati ništa”, rekao je Kujundžić.

Facebook Komentari