Vodičanin koji je prijetio zastupnici Branki Juričev Martinčev ostaje u pritvoru, podignuta optužnica

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjeg Vodičanina koji je putem Facebooka prijetio bivšoj vodičkoj gradonačelnici i saborskoj zastupnici Branki Juričev Martinčev. U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je Općinski sud u Šibeniku, na sjednici izvanraspravnog vijeća od 21. srpnja donio rješenje kojim je okrivljeniku produljio istražni zatvor po predloženoj osnovi, javlja sibenik.in.

– Okrivljeniku se stavlja na teret da je 9. lipnja ove godine u 22,53 sati pod svojim imenom na javnom profilu društvene mreže, nezadovoljan radom bivše gradonačelnice grada u kojem prebiva, u cilju da ju ustraši objavio joj poruku u kojoj je, između ostalog, prijetio da je neće spasiti saborski imunitet, da se zna što slijedi te kako se mora srušiti kuća ispred njegove, u protivnom najavljujući zlo. Opisane prijetnje izazvale su kod oštećenice strah za osobnu sigurnost i sigurnost njene obitelji – stoji u priopćenju DORH-a.

Vodičanin je, podsjetimo, na Facebooku napisao dvije poruke u kojima osim bivše gradonačelnice spominje i druge osobe, ali i ‘zlatnu’ Mladež HDZ-a.

Proziva ih da su povezani s ‘građevinskom mafijom’ u Vodicama i da njihovo djelovanje ‘mora stati’ te navodi slučaj prodaje zemljišta u vlasništvu grada bez licitacije ili javnog natječaja kako bi se napravila zgrada u kojoj će se četvorni metar prodavati po cijeni od 3.500 do 4.000 eura.

‘Sramota, prave od Vodičana budale, pa dokle to’ napisao je 35-godišnjak.

Podsjetimo, početkom travnja ove godine nekoliko stotina Vodičana prosvjedovalo je na Plavoj plaži u Vodicama tražeći zaštitu priobalnog pojasa Plava plaža – Bristak , gdje je na manje od 70 metara od mora, otvoreno gradilište koje, kako kažu Vodičani okupljeni u građanskoj inicijativi, ugrožava zaštićeni obalni pojas.

Gradi se legalno, s izdanim dozvolama, s obzirom na to da je navedeni pojas Plava plaža- Bristak Urbanističkim planom uređenja kojega je donijelo vodičko Gradsko vijeće 2008. stavljen u građevinsku zonu, a iz Građanske inicijative istakli su tada da ta odluka nije u skladu sa Zakonom o zaštićenom obalnom pojasu, koji bi trebao biti sve što se nalazi na udaljenosti između 70 i 100 metara od mora, piše sibenik.in.

Facebook Komentari