14.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Na Iblerovom bruse program SDP-a za 21. stoljeće, evo što kaže Hajdaš...

Na Iblerovom bruse program SDP-a za 21. stoljeće, evo što kaže Hajdaš Dončić

U središnjici SDP-a na Iblerovu trgu sastanak održava radna skupina za izradu novog programa stranke, a Siniša Hajdaš Dončić, član Predsjedništva SDP-a, objasnio je na kojim će konkretno temama raditi radna skupina kako bi se ta stranka više približila građanima.

Podsjetimo, Glavni odbor SDP-a u nedjelju je imenovao radnu skupinu koja bi trebala izraditi novi program te stranke, a u radnoj skupini, na čijem je čelu predsjednik SDP-a Davor Bernardić, između ostalih, su i Erik Fabijanić te Rajko Ostojić, Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Davorko Vidović i Karolina Leaković.

Glavni zadatak ove radne skupine je redizajn stranačkog statuta, izrada nove političke platforme, novog političkog smjera, definiranje sektora na kojima će se temeljiti politika SDP-a te promjene u stranačkom programu koji nije mijenjan još od 1996. godine i koji se mora prilagoditi aktualnoj društvenoj situaciji.

Siniša Hajdaš Dončić, član Predsjedništva SDP-a, objasnio je na kojim će konkretno temama raditi radna skupina kako bi se ta stranka više približila građanima.

”Stavit ćemo neke postavke da SDP može razgovarati s građanima, ne samo sa svojim članovima, s posebnim naglaskom na mlade – kako osigurati besplatan stan tijekom studiranja i tijekom prve dvije godine zaposlenja, kako ljudima koji žive na brdima osigurati besplatne komunalne usluge. To su austrijska iskustva i želimo biti predvodnik prema mladima i da shvate da je socijaldemokracija za njih jedna alternativa. Želimo da zdravstvo i obrazovanje svima bude besplatno i dostupno, manje poreze za ljude koji se bave kreativnim djelatnostima…”, rekao je Hajdaš Dončić, javlja Nova TV.

U novom smjeru djelovanja stranka bi se više trebala fokusirati na građane i njihove konkretne potrebe, a Hajdaš Dončić dodaje da će razgovarati o tome kako da se više novca izdvaja za te potrebe, a manje za primjerice javne nabave, vojsku i slično te zaključuje: ”To je SDP 21. stoljeća”.

Najnovije

Još iz rubrike