Policija uhitila šest Rumunja koji su ukrali više od 1,5 milijuna kuna iz bankomata u više županija

Policija je uhitila šest osoba koje su na području nekoliko županija ukrale više od 1,5 milijuna kuna na bankomatima različitih banaka, a za sedmom osobom još se traga. Objavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije u sjedištu zagrebačke policije, javlja Večernji list.

Pljačkaši su tijekom noći dolazili do bankomata te se spajali na njih pomoću mobitela i laptopa te naredili bankomatu da izbaci novac. Riječ je o rumunjskim državljanima koji su, pojasnili su u policiji, poznati po počinjenju takvih kaznenih djela.

Policija je pretragom apartmana na području Zagreba u kojima su pljačkaši odsjeli pronašla mobitele i laptop te 71.000 kuna, ali i opremu za pljačkanje bankomata.

– Ova kaznena djela počela su se događati na području Policijske uprave Istarske, a onda i u PU primorsko-goranskoj nakon čega se dogodilo prvo takvo kazneno djelo u Zagrebu. Prikupili smo sve moguće fotografije počinitelja i informacije, poslali svim postajama na teren te im objasnili modus. Bili smo svjesni da su to strani državljani i da ih moramo uhvatiti u roku od dva do tri dana – rekao je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Zvonimir Petrović.

Dodao je kako je prva grupa pljačkaša uhvaćena u noći s četvrtka na petak, a druga u noći s petka na subotu te da je za još jednom osobom raspisana tjeralica. Gdje je završio ukradeni novac koji policija nije pronašla još se ne zna te se nastavlja kriminalističko istraživanje.

Facebook Komentari