Krstičević se još lomi oko ostavke, pokrenuo je bitan kotač u MORH-u, a na odmoru će dodatno razmisliti

Što se odluke o ostavci tiče, nije još “prelomio”, no njegovi suradnici kažu da se “lakše diše”. Napetost je očito jako smanjena, a tome pomaže i to što premijer Andrej Plenković i dalje pokazuje snažno razumijevanje za stavove svog još do jučer jako revoltiranog ministra obrane, piše Večernji list.

Ostavku nije poslao pismeno

Očito da Plenković i Krstičević imaju dogovor jer premijerov stav kako će Krstičeviću dati “sve vrijeme ovog svijeta”, dakle vremena koliko mu treba da “prelomi”, potvrđuje mi odmah i Krstičević. Koji je od sljedećeg tjedna na godišnjem odmoru, u trajanju od tjedan dana.

– Idem na odmor, razmisliti, uzeo sam pet radnih dana. Idem svojima u Dalmaciju – kaže mi ministar. Ide s cijelom svojom obitelji, pa će u zavičaju razgovarati o svemu s onima do kojih mu je najviše stalo – supruge i troje već odrasle djece od 23, 21 i 18 godina. No, do odlaska na odmor još će s premijerom Plenkovićem (koji se ne odvaja od njega) obići vojarnu u Sinju i održati sastanak s pilotima-protupožarnim herojima na zadarskom Zemuniku.

Dok se Krstičević ne vrati u Zagreb, vladat će “status quo”, u kojemu će Plenković i dalje odbijati njegovu ostavku, a Krstičević je neće javno spominjati. Osim toga, ministar do sada i nije pismeno premijeru poslao svoju odluku da daje ostavku.

No, i dalje se Krstičević lomi jer, koliko mu je važno mišljenje obitelji, toliko su mu važna i upozorenja prijatelja o tome što bi se moglo dogoditi s njegovim ambicioznim planom reformi, projektima, na kraju i s projektom nabavke borbenog zrakoplova ako njega više ne bude na tom mjestu. I kakav će biti vojni proračun, koji teško da će zadržati trend rasta ne bude li agilnog Krstičevića da to objasni štedljivom ministru financija Zdravku Mariću.

Kako bilo, Krstičević je, slanjem zahtjeva državama koje konkuriraju za isporučitelja borbenog zrakoplova, SAD-u, Švedskoj, J. Koreji, Grčkoj i Izraelu pokazao da, bez obzira na to ostane li ministar ili ne – kotač projekta nabave eskadrile je i službeno pokrenut, piše Večernji list.

Facebook Komentari