Marquez, Morbidelli i Mir najbolji na VN Njemačke

Schreenshot Twitter

Španjolac Marc Marquez (Honda) u klasi MotoGP, Talijan Franco Morbidelli (Kalex) u klasi Moto2, te Španjolac Joan Mir (Honda) u klasi Moto3 pobjednici su Velike nagrade Njemačke na stazi Sachsenring, devete utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu.

Marquez je do druge pobjede ove sezone stigao ispred Nijemca Jonasa Folgera (Yamaha) i Španjolca Dania Pedrose (Honda).

U ukupnom poretku vodi Marquez sa 129 bodova, drugi je njegov sunarodnjak Maverick Vinales sa 124 boda, dok je treći Talijan Andrea Dovizioso sa 123 boda.

U klasi Moto2 pobijedio je Talijan Franco Morbidelli na Kalexu koji je ostvario već šestu pobjedu ove sezone. Drugi je sa 0,66 sekunde zaostatka bio Portugalac Miguela Oliveira na KTMN-u, dok je treće mjesto osvojio Talijan Francesco Bagnaia (Kalex) sa 0,57 sekundi zaostatka.

S novom pobjedom Morbidelli je povećao prednost u ukupnom poretku i sada ima 173 boda, 37 više od Švicarca Thomasa Luthija (Kalex), a treći je Oliveira sa 114 bodova.

U najslabijem razredu, Moto3 peti put ove sezone pobijedio je Španjolac Joan Mir na Hondi. Drugo mjesto pripalo je Talijanu Romanu Fenatiju (Honda), a treći je bio Španjolac Marcos Ramirez (KTM).

U ukupnom poretku vodi Mir sa 165 bodova ispred Fenatija koji ima 128 bodova i Španjolca Arona Caneta (Honda) sa 110 bodova.

Iduća utrka je 6. kolovoza u Brnu.

Facebook Komentari