Čačić o Vesni Pusić: Možda je na ulici pozdravi netko, a možda i nitko. Nikad nije dobila izbore. Ni za kućni savjet

Varaždinski župan, Radimir Čačić, u intervjuu je za tjednik Globus komentirao političku sudbinu HNS-a i njegova bivšeg predsjednika, Ivana Vrdoljaka, ali i Vesne Pusić.

Čačić smatra da je HNS stranka koja više ne postoji i da se, još otkako je on izbačen iz nje, pretvorio u praznu ljušturu. “HNS-a više nije bilo. To vam je kao kompozicija, lokomotiva koja vuče vagone. Otkvačiš lokomotivu, vagoni se još neko vrijeme po inerciji kreću, ali onda stanu i sami se više ne mogu pokrenuti”, rekao je Čačić.

Za Vrdoljaka kaže da je povukao potez koji je vrlo teško racionalno objasniti, ali ga ne smatra neracionalnim čovjekom. ” Dapače, vrlo je pragmatičan. Ali nije na meni da se bavim onim što Vrdoljak skriva od javnosti. Naravno da se sve zna, ali to jednostavno nije moj posao”, kazao je Čačić.

Komentirao je i bivšu predsjednicu HNS-a, Vesnu Pusić. “Možda je na ulici pozdravi netko, a možda i nitko. Ne pozdravljamo se. Vesna je inteligentna, obrazovana, ali unutarnje snage nema. Nikad nije dobila izbore. Ni za kućni savjet”, rekao je Čačić.

Kad je u pitanju Predrag Štromar, Čačić je istaknuo da svatko napreduje do granice svoje nesposobnosti. “Da, bio je vrlo dobar zamjenik župana, nikakav župan, a sada je potpredsjednik Vlade i vodi jedno, ustvari činovničko, ministarstvo”, rekao je Čačić u intervjuu za Globus.

Facebook Komentari