Maleni Cesare zasad ostaje s majkom, evo zašto je odgođena današnja ovrha djeteta

U Splitu je u utorak održano javno okupljanje u znak podrške majci sedmogodišnjeg dječaka Cesarea, Nini Kuluz, koji je, prema sudskoj odluci, danas trebao biti dodijeljen ocu i odveden u Italiju. Ovrha je, međutim, odgođena.

‘Imamo dobre vijesti. Maleni Cesare zasad ostaje s majkom. Možda ćemo vas trebati opet’, obavijestila je prosvjednike organizatorica današnjeg prosvjeda.

Razlog – proceduralne prirode

Odgoda ovrhe nad sinom Nine Kuluz je provedena iz proceduralnih razloga. Naime, nije angažiran sudski tumač za talijanski jezik pa policija nije mogla postupati. Ovrha će se ponovno pokušati provesti u srpnju ili kolovoz, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Nina Kuluz sina Cesarea je odvela iz Italije prije šest godina. Dječakov otac Alessandro Avenati pokrenuo je niz postupaka i u domovini i u Hrvatskoj, a po odluci talijanskih i hrvatskih sudova dječak se treba predati ocu.

Sutkinja splitskog Općinskog suda smatrala je da dijete ne bi trebalo izručiti ocu u Italiju, no njeno mišljenje nisu dijelili suci Ustavnog i Županijskog suda u Splitu. Protiv Kuluz se vode i dva kaznena postupka, jedan u Italiji, a drugi u Hrvatskoj, i to zbog toga što je bez pristanka drugog roditelja odvela dijete iz Italije, piše N1.

VIDEO Uspio prosvjed i blokada ovrhe nad djetetom u Splitu: Molili, pjevali, pridružila se i Severina, Karan…

Facebook Komentari