Hasanbegović još uvijek ne vjeruje Bandićevima: Idemo potpisati sporazum, da budemo sigurni

Ad

Zlatko Hasanbegović zadovoljan je razvojem događaja oko promjene imena Trga maršala Tita, ali je i dalje je oprezan.

”Ključan je bio naš takozvani ultimatum Bandiću, koji je nakon toga shvatio da nema većinu, a vjerujem da su ulogu imali i ljudi iz njegovog okruženja, posebno branitelji, koji su za promjenu naziva trga. Osobno sam skloniji tome da se ubuduće on zove Sveučilišni trg, više sam za takve građanske nazive, ali ako je ovo jedini način pristat ćemo na Trg Republike Hrvatske”, kazao je Hasanbegović.

”Međutim, sad moramo dobiti jamstva da će Gradska skupština zaista donijeti tu odluku, da ne bi Bandić naknadno rekao da su neki njegovi zastupnici protiv i da on tu ništa ne može. Logično bi bilo da 26 vijećnika Bandićeve liste, HDZ-a i Nezavisni za Hrvatsku potpiše sporazum kojim bi se obvezali da će glasovati za preimenovanje Titovog trga, rekao je Hasanbegović za Novi list.

On se, naime, prisjeća da u studenom prošle godine na sjednici Odbora za imenovanje ulica i trgova nije bilo dovoljno glasova za inicijativu HDZ-a da se ukine Trg maršala Tita.

Tada je Bandićeva zastupnica Sunčana Rupnik Blažeković bila suzdržana i ovaj je trg prije sedam mjeseci spašen. Ali, sada na ruku zagovornicima promjene ide i činjenica da će barem dio zastupnika izabranih na listi Sandre Švaljek, primjerice HSLS-ovci, dići ruke za novi naziv trga.

No, ako Bandić i da jamstva što ih traži Hasanbegović, nije izvjesno da će u četvrtak uspjeti konstituiranje Gradske skupštine.

”Ovo je bio tek naš preduvjet. Sada su pred nama pregovori o formiranju koalicije, a u sklopu njih mora se dogovoriti jasna raspodjela nadležnosti. Nisam siguran da je do četvrtka to moguće završiti i da će Gradska skupština biti konstituirana već iz prvog pokušaja”, poručuje Hasanbegović.

Facebook Komentari