1.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Odluka o natječaju za Ekspertnu radnu skupinu za dva tjedna

Odluka o natječaju za Ekspertnu radnu skupinu za dva tjedna

Blaženka Divjak bila je na posljednjem prosvjedu na kojem se tražila smjena Dijane Vican i Jasminke Buljan Culej. Naglasila je važnost hitne provedbe kurikularne reforme, poručila da neće pristati na političke pritiske i prije dva tjedna preuzela, kako se isticalo, najvažnije ministarstvo – Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U prvih 14 dana Blaženka Divjak nije se sastala s članovima ekspertne skupine niti je poništila natječaj, posao zbog kojeg je prije imenovanja, među ostalim, željela preuzeti Ministarstvo naglašavajući da vremena za čekanje konkretnih poteza nemamo.

Kao ministrica dosad je zabranila zapošljavanja na sveučilištima zbog višemilijunskih dugova.

Je li započela s analizom na koji su način imenovani članovi ekspertne radne skupine i predsjednica Jasminka Buljan Culej? Kakva ih sudbina očekuje?

“S obzirom na to da sva mjesta u ekspertnoj radnoj skupini trenutačno nisu popunjena, a imamo i novu ostavku, svakako je bio potreban novi natječaj, kao što sam najavila u svojim ranijim izjavama. Međutim, budući da su izražene sumnje u legitimnost prvog natječaja, potrebna je revizija samog postupka. U tijeku je prikupljanje sve potrebne i raspoložive dokumentacije i Ministarstvo znanosti i obrazovanja na tome radi”, kazala je Divjak u razgovoru za Večernji list.

Kaže da ne može procijeniti koliko bi to moglo trajati jer su još uvijek u primopredajnom postupku: “No ono što mogu reći jest da neće trajati dulje od dva tjedna”.

Najnovije

Još iz rubrike