Dragovoljac i vojni invalid završio u policiji zbog objava o Plenkoviću na društvenoj mreži

Hrvatski ratni invalid i dragovoljac Domovinskog rata završio na obavijesnom razgovoru jer je na Facebooku dijelio objave drugih korisnika koje su se odnosile na premijera Andreja Plenkovića, no policija je zaključila da se ipak ne radi o ozbiljnoj prijetnji.

Dragovoljac i hrvatski ratni vojni invalid iz Nove Gradiške, 44-godišnji D.M.C., završio je na obavijesnom razgovoru zbog toga što je na svom profilu na Facebooku objavio kopirane komentare drugih korisnika te društvene mreže, koji su se odnosili na premijera Andreja Plenkovića, objavio je portal ebrod.net.

D.M.C. je sporne komentare objavio 6. lipnja, a 18. lipnja su mu na vrata pokucala dva policajca i policijski inspektor u civilu uručivši mu poziv na obavijesni razgovor.

“Objavio sam tuđe komentare zato što sam, kao i mnogi drugi u Hrvatskoj, nezadovoljan trenutnom političkom situacijom”, rekao je D.M.C. za ebrod.net.

Kako neke objavljene komentare nije stavio u navodnike, pa nije bilo vidljivo da nekoga citira, sigurnosne službe su ocijenile da se radi o prijetnjama visokom državnom dužnosniku koji je u kategoriji štićene osobe, pa su to odlučili provjeriti.

Na obavijesnom razgovoru je zaključeno da nema osnovane sumnje da se radi o ozbiljnoj prijetnji premijeru Plenkoviću te nije bilo razloga za daljnje procesuiranje tužiteljstvu, piše portal ebrod.net.

Podsjetimo, prije nekoliko dana uhićen je 21-godišnjak također zbog objava na Facebooku koje su ocijenjene kao prijetnje Andreju Plenkoviću. Sporne je prijetnje objavio još u travnju, no uhićen je tek kada se iz Austrije, gdje trenutno živi, vratio u Hrvatsku. Mladiću je određeno 15 dana istražnog zatvora.

U istražnom zatvoru prije nekoliko dana završio je i muškarac čiju je objavu na Facebooku policija shvatila kao poziv na mržnju i nasilje prema troje saborskih zastupnika – Bruni Esih, Zlatku Hasanbegoviću i Davoru Ivi Stieru, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari