Riješen zločin u Dubravi nakon dva mjeseca: Policajci nisu mogli vjerovati tko je počinitelj – Pokušali su iznuditi 100.000 eura

Nakon više od dva mjeseca zagrebačka policija napokon je otkrila priromana koji je u noći, 10. travnja u Legradskoj ulici zapalio BMW 535 u vlasništvu tvrtke Fly buy Fly. Kada su shvatili tko je počinitelj, ostali su šokirani.

Kada su uhvatili počinitelja, neugodno su se iznenadili s obzirom na to da su lisice na ruke morali staviti svome kolegi policajcu Ivanu Lugaričeku (26), ali i njegovu prijatelju Darku Merkašu (49), inženjeru prometa.

Uhićeni dvojac, sumnja se, pokušao je iznuditi od čelnih ljudi Fly buy flya, Nikole D. i Josipa B., 100 tisuća eura, a sve jer je Merkašev sin još jesenas završio u zatvoru.

Nešto iza ponoći, 10. travnja ovaj 26-godišnji policajac dovezao se Smartom do kafića Step u Dankovečkoj ulici, ostavio je parkirano vozilo te je 10 minuta nakon ponoći došetao do Inine crpke gdje je natočio u kanistar litru benzina, piše Jutarnji list.

Osim benzina kupio je i litru Jamnice. Platio je i otišao nazad do Smarta kojim se zaputio u Legradsku, do ograđenog dvorišta Fly buy fly na kojem je Merkaš 10 dana prije toga ulio strah u kosti Josipu B.

Potom je 40 minuta nakon ponoći Lugariček preskočio ogradu tvrtke te polio benzinom i zapalio BMW 353 pričinivši oko 150.000 kuna štete.

Facebook Komentari