-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Militanti IS-a ubili policajku u istočnom Jeruzalemu, dok su Izraelci likvidirali dvojicu...

Militanti IS-a ubili policajku u istočnom Jeruzalemu, dok su Izraelci likvidirali dvojicu terorista u uzvratnoj vatri

Pripadnici policije Države Izrael ubile su jučer tri Palestinca koji su izveli napade vatrenim oružjem i noževima u kojima je u Jeruzalemu ubijena izraelska policajka. Napadi su se dogodili istodobno u dva područja u blizini Damaščanskih vrata jeruzalemskog starog grada ograđenog zidom. Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u Jeruzalemu u kojem je jučer ubijena izraelska pogranična policajka, najavljujući pri tom nove napade, prenijela je novinska agencija Amaq, takozvane Islamske države (DAESH).

Takozvana Islamska država ili DAESH poručila je kako taj napad “neće biti posljednji”.

 

Policija Države Izrael je dvojicu Palestinaca, inače pripadnika militanata taozvane Islamske države ustrijelila nakon što su otvorili vatru na skupinu izraelskih policajaca i pokušali ih probosti noževima. U drugom napadu islamistički terorist je usmrtio nožem pograničnu policajku nakon čega ga je izraelska policija ustrijelila. Još je jedan izraelski policajac ozlijeđen u ovim napadima, pišu izraelski The Times of Israel i Haaretz.

Val palestinskih uličnih napada započeo je u listopadu 2015. godine, ali je otada oslabio. Zanimljivo da Država Izrael cijelo vrijeme službeno priopćava kako to nasilje učestalo potiče palestinsko čelništvo.

Palestinske vlasti, koje imaju ograničenu samoupravu na Zapadnoj obali, niječu to i kažu kako napadači djeluju zbog frustracije koju izaziva uprava Države Izrael na tim područjima koje Palestinci traže na mirovnim pregovorima, a koji su u zastoju od 2014. godine.

Zanimljivo da je ovo po prvi put kako je novinska agencija takozvane Islamske države, agencija Amaq potvrdila da je IS odgovoran za ovaj napad na teritoriju Države Izrael.

Izraelski mediji navode kako su u izraelskom Ts’va Ha-Ha’ganah Le-Yisrael, odnosno IDF – Izraelske obrambene snage službeno potvrdili da su nakon ovog jučerašnjeg terorističkog napada u istočnom Jeruzalemu snage izraelske pogranične policije i vojska uveli mjere nulte tolerancije na svaku terorističku sumnju, što znači da otvaraju vatru na bilo kakav znak terorizma. (T.Lj./Haaretz/Amaq/The Time of Israel)

 

Najnovije

Još iz rubrike