0.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Župan Žinić na obilježbi Dana Općine Topusko

Župan Žinić na obilježbi Dana Općine Topusko

U restoranu hotela „Petrova gora“ Topusko održana je u četvrtak svečanost obilježavanja Dana Općine Topusko, kojoj je nazočio župan Ivo Žinić.

Svečanost je obuhvatila dodjelu javnih priznanja i nagrada Općine Topusko, te povijesno gastronomsku šetnju kroz Topusko, prezentaciju projekta „Prošlost za budućnost“.

Jedan od najvećih regionalnih skladatelja i tekstopisaca Miroslav Rus, ovih dana dobio je još jedno iznimno priznanje. Ovoga puta priznanje je ipak malo drugačije od brojnih glazbenih, koja su do sada pripala Rusu.

Naime, na svečanoj sjednici Vijeća povodom Dana općine Topusko, Miroslavu Rusu uručena je povelja počasnog građanina.

‘Ponosan sam, doživio sam ovo kao potvrdu u ljudskom smislu, što su mi stanovnici pružili priliku da budem dio života i postojanja Topuskog, kojeg beskrajno volim’, kazao je Rus

Ovo priznanje stiglo je očekivano, s obzirom na Rusovu humanost, kada je u pitanju Topusko, njegovi stanovnici i sve ono što je napravio za tamošnji kraj. Dodijeljenom priznanju ide i novčana nagrada, koju je Rus odlučio donirati lokalnoj udruzi za informatiku, a sve u svrhu nabave nove opreme.

Ovom dodjelom priznanja, možemo slobodno reći kako se pojavila nova struja u vrijednosnom sustavu, jer je spomenuto priznanje pripalo u ruke glazbenika!

Miroslav Rus višestruko je nagrađivani, te jedan od najpoznatijih kantautora, pjesnika, skladatelja i glazbenih producenata.

Najnovije

Još iz rubrike