Sada vladajući HNS se žestoko okomio na Hasanbegovića i ekipu, spominju profašiste, Za dom spremni….

Sada vladajući HNS se nakon današnjeg medijskog istupa zlatka Hasanbegovića oglasio priopćenjem pod naslovom “Domoljublje se ne mjeri količinom uzvika i redukcijom prava manjina”, koje prenosimo u cijelosti.

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati ove će godine obilježiti 27 godina postojanja te je jedna od autohtonih hrvatskih političkih stranaka koja se od svog osnutka borila za samostalnost Republike Hrvatske.

U svih tih 27 godina članice i članove HNS-a je niz pojedinaca i stranaka zbog neslaganja s temeljnim vrijednostima otvorenog i tolerantnog društva sloboda pokušavalo diskreditirati, poniziti i omalovažiti uvredama da je antihrvatska stranka koja radi protiv interesa svoje zemlje. Za HNS je interes Hrvatske na prvom mjestu, ali ne bilo kako uređene Hrvatske, nego Hrvatske koja predstavlja ono najbolje u svakom od svojih građana, Hrvatske razvoja i napretka, Hrvatske koja stremi budućnosti i Hrvatske kojoj smisao nisu samo granice i simboli, nego na prvom mjestu sadržaj koji ispunjava građane ponosom i zadovoljstvom.

Na tragu tih uvreda je i najnovija izjava Zlatka Hasanbegovića koji si je ponovno uzeo za pravo izjednačiti sebe i svoje osobne interese s hrvatskom državom. HNS nikada neće prihvatiti takvu zlokobnu tezu te će se i nadalje svim demokratskim sredstvima boriti protiv ekstremnih i populističkih stavova kontroverznog trojca Hasanbegović – Glasnović – Esih.

U toj našoj borbi hrabri nas činjenica da takva politika ekstremizma i populizma diljem Europe odlazi u povijest, što su pokazali i nedavni izbori u Francuskoj, Nizozemskoj i drugim najrazvijenijim zemljama Europe kojima po kriterijima HNS-a treba pripadati i Hrvatska.

Za razliku od novopečenih profašista i profesionalnih Hrvata, HNS se od samostalnosti do danas borio, a borit će se i dalje za jednakost svih, za zaštitu manjina, za ljudska prava i građanske slobode, za gospodarski razvoj države, moderno obrazovanje te povećanje standarda svih građana.

Domoljublje se ne mjeri količinom uzvika “za dom spremni” i redukcijom prava manjinama, niti na domoljublje itko ima monopol. Dapače, za HNS domoljublje je na prvom mjestu čovjekoljublje koje se najbolje pokazuje dizanjem sloboda, utvrđivanjem jednakosti i socijalnom empatijom, a fantomi kojima interes Hrvatske nije na prvom mjestu stoluju u nekom drugom mračnom taboru. HNS nije i nikada neće biti taj tabor.

Hasanbegović: Vrhunac je osobna odluka Plenkovća da sruši većinu, a Predsjedništvo je to moglo gledati tek preko malih ekrana

Share This Article