Todorić neće biti na susretu premijera i poduzetnika

Izvor: Dražen Prša

Hrvatska udruga poslodavaca i ove godine organizira Dan poduzetnika, ove godine pod nazivom “Promjene na tržištu rada: problem ili prilika?”. Skup se održava u srijedu od 11 sati u zagrebačkom hotelu Westin, a na njemu će ipak izostati počasni predsjednik Ivica Todorić, iako nije izbačen iz HUP-a.

Na skupu se očekuje oko tisuću poduzetnika i poslodavaca, predstavnika izvršne vlasti, sindikata, diplomatskog zbora te drugih visokih uzvanika iz gospodarstva i politike.

Među njima su i premijer Andrej Plenković, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Skup se održava u ozračju krize u Agrokoru, pa će biti zanimljivo promotriti vide li vlast i poduzetnici ovaj potres hrvatskog gospodarstva kao problem, ili možda, priliku.

Podsjetimo, Ivica Todorić bio je prvi predsjednik HUP-a, a kasnije počasni predsjednik. Zasad nije poznato hoće li tako i ostati zbog stanja u Agrokoru, ali i istražnih radnji vezanih uz koncern, piše tportal.

Facebook Komentari