Atif Dudaković poručuje: Rat još nije završen, samo je prestala pucnjava

Umirovljeni general Armije BiH Atif Dudaković optužio je Srbe za “agresiju i genocid” nad Bošnjacima i poručio da rat još nije završen. Kako prenosi BN televizija, Dudaković je rekao da “sadašnje generacije kažu da je ovaj rat nezavršen i da je samo prestala pucnjava”.

“Koje su to borbe i koja su iskušenja kroz koja prolazimo i kroz koja ćemo prolaziti? Što treba raditi? Ima li opasnosti? Ima ih! I to mnogo”, poručio je Dudaković proteklog vikenda na tribini u Konjicu, koju su lokalni ratni veterani organizirali u okviru obilježavanja Dana maloljetnih dobrovoljaca Armije BiH.

Dudaković je na tribini dočekan ratnim zastavama Armije BiH i kao heroj, iako je riječ o osobi osumnjičenoj za najteže ratne zločine.

Tim povodom ratne zastave nosili su golobradi mladići s beretkama i majicama ukrašenim ratnim amblemima, dok je u dvorani, gdje je Dudaković govorio, veliki broj gostiju nosio vojne uniforme.

Atif Dudaković je početkom godine u govoru predstavnicima bošnjačke dijaspore u Luksemburgu pozvao Bošnjake iz zapadne Europe da se pripreme za rat, navodeći da će se osobno angažirati “na umrežavanju onih koji su spremni za otpor velikosrpskoj agresiji”.

On je tada rekao da svaki Bošnjak koji ima više od 17 godina mora kupiti uniformu, čizme, vreću za spavanje i ranac.
U Tužilaštvu BiH 11 godina traje istraga zbog zločina koje su Dudakovićevi borci počinili nad zarobljenim Srbima i Bošnjacima iz nekadašnje autonomne pokrajine Zapadna Bosna.

Facebook Komentari