Anketa u Rijeci za drugi krug: Nije još ništa gotovo, Obersnel još koji dan neće mirno spavati

U odlučujućem tjednu donosimo rezultate ankete koju je za RTL pripremila agencija Promocija plus.

Danas objavljujemo rezultate za Rijeku. Matematički gledano – Obersnel ne može biti baš potpuno miran.

Nakon uvjerljive pobjede u prvom krugu u kojem je osvojio više od 40 posto, u srazu s Hrvojem Burićem – bira ga 50,6 % ispitanika, dok je bivši HDZ-ovac, sada nezavisni Burić na 38,7 %. Govorimo o onima koji namjeravaju izići na izbore, a od njih, vidimo, svaki deseti još nije odlučio. Isti ovakav dvoboj Rijeka je imala i 2013., no Burić je tada bio kandidat HDZ-a.

Zato ne čudi da oni koji su glasovali za SDP-ovu koaliciju u gradskom vijeću biraju Vojka Obersnela, dok oni koji su zaokružili HDZ, njih gotovo 80 posto, biraju Burića – bivšeg kandidata, ali i bivšeg člana HDZ-a. Burić je odabir i preko 60 posto MOST-ovih birača, dok su zanimljivo glasači donedavnih koalicijskih partnera oko HNS-a – podijeljeni. U svakom slučaju, Obersnel bi neusporedivo lagodnije od Burića mogao osigurati većinu u gradskom vijeću jer je lista SDP-a i partnera osvojila uvjerljivo najviše. No i njemu bi trebali partneri.

Na kraju najava da u samom finalu lokalnih izbora nastavljamo s objavljivanjem rezultata; sutra za Osijek, u srijedu za Split i za kraj, u četvrtak doznajte tko, prema istraživanju, pobjeđuje u Zagrebu.

Facebook Komentari